Hvem kan mon det?

Apostlenes Gerninger 4 v12:
Der findes ikke frelse andre steder end hos Jesus, for der er ingen andre i hele verden, som kan frelse os mennesker.

Peter og de andre apostle blev afhørt af ypperstepræsten og de andre religiøse ledere, fordi de skabte røre i Jerusalem ved at helbrede i lam mand i Jesu navn. De blev spurgt, hvem der havde givet dem ret til at gøre den slags ting? Og Peters svar var klart: Det har Jesus, og der er for øvrigt ingen andre end ham, der har kraften til at hjælpe os mennesker!

Der er ellers masser af meninger om, hvem der har svaret på alting: Der nævnes navne på guder og religiøse ledere, og der peges på politiske ledere i fortiden og i nutiden. Men tit og ofte bliver folk skuffede, for det “virker ikke” i længden. Menneskers grundlæggende problem, relationen til Gud og andre mennesker, bliver ikke forbedret af religiøse eller politiske systemer. Vi har brug for een, der har kraften til hjælpe os indefra, ikke bare udefra. Det kan Jesus, når vi lader ham gøre det. Han satte som pejlemærke for os at

Du skal elske Herren, din Gud, at hele dit hjerte, med liv og sjæl, med alle dine tanker og al din styrke!  Og:
Du skal elske din næste som dig selv!
(Markus-evangeliet 12 v30-31)

Det er et liv, der fungerer! Det afgørende her er, at han også hjælper os med at komme derhen, når bare vi vil lukke op for ham og tage imod det fra ham. Og der er ingen andre i hele verden, som kan det! Guds Søn kan mere, end noget menneske kan.

 

På søndag kl. 11 mødes vi igen til sommergudstjeneste på Ahornvej 3 i Taastrup. Tag gerne en madpakke med, så vi kan hygge os lidt sammen bagefter, ligesom vi gjorde for nogle uger siden.

Kærlig hilsen
Arne Christensen