Kærlighed hvordan?

Jesus siger i Mattæus-evangeliet 22 v39 bl.a.:
Du skal elske din næste som dig selv.

Men hvordan skal det dog gå til?? Det var da noget af et forlangende, må man sige.

Den vigtigste del af svaret finder vi i Galater-brevet 5 v22-23: Men det, Helligånden frembringer i os, er: Kærlighed, glæde og fred; tålmodighed og hjælpsomhed; godhed og troskab; nænsomhed og selvbeherskelse.

Guds Helligånd vil frembringe alle de ting i os, når vi har taget imod Jesus som vores frelser! Men vi skal også arbejde på det; vi slipper ikke helt for at gøre noget selv. Der er praktiske anvisninger nogle andre steder:

Filipper-brevet 2 v3-4: Gør intet ud fra selviske motiver eller personlige ambitioner. Vær ydmyge og se op til hinanden, så I giver andre mere ære end jer selv. Sørg ikke bare for jeres egne behov, men tænk også på de andres.

Efeser-brevet 4 v1-2: Jeg, som nu sidder fængslet her, fordi jeg tjener Herren, bønfalder jer om at leve det kald værdigt, som I har modtaget. Vær ydmyge og imødekommende. Vær tålmodige og bær over med hinanden i kærlighed.

Eller sagt på en anden måde: Ydmyghed og respekt for andre er en god begyndelse.

 

Må Gud velsigne dig på den rejse, og i det hele taget. Og velkommen på søndag kl. 11, hvor vi igen holder sommergudstjeneste på Ahornvej 3 i Taastrup. Håber, vi ses!

Kærlig hilsen
Arne Christensen