Alting har en tid (timing)

Prædikerens bog 3 v1
Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt.

Der er mange aspekter i ens liv, hvor den rette tid og timing kan gøre hele forskellen. Alt fra arbejde til relationer eller tjeneste. Det er også afgørende at holde sig orienteret om Guds timing i sit liv.

Enhver stor bedrift involverer timing. Som for eksempel i sport – kommunikation – investering eller det at spørge om en anden person om ægteskab. Jeg tror, at vi alle kender til det, når det handler om at tale. Der er bare nogle tidspunkter, hvor det havde været bedre ikke at sige noget.

Det er en rytme i livet at lære at gøre ting på det rigtige tidspunkt. Det kræver, at man lærer, hvad Bibelen kalder “at vandre i Ånden”. At lære at være stille og lytte til Guds tid i ens liv, det er en disciplin, specielt når man har så meget på hjerte. Det kan alt sammen være gode ting eller ”følelser”, og det er godt, men er det også Guds timing eller vilje? Jo mere du vokser i at vandre i Kristus, jo bedre bliver du til at vandre i Ånden. Personligt ville jeg have ønsket, at jeg havde lært den lektie for mange år siden. Det ville have sparet mig for mange ærgrelser og ikke mindst penge. Nogle gange leder Guds Ånd dig til at løbe hurtigt, nogle gange får han dig til at gå langsomt eller helt at standse.

Om det er i ens personlige liv eller i en kirke, så er det Gud, som er bygmesteren, ellers siger Bibelen, at ens arbejde er forgæves. Salmernes bog kapitel 127 v1.

En vindsurfer vil fortælle dig om vigtigheden af at finde den helt rigtige bølge, på det helt rigtige tidspunkt, og ikke bare fare frem efter den første og ”bedste” men: timing is everything, også i Guds rige.

Refleksion

  • Hvordan har du det med at vente på Guds tid?
  • Har du prøvet forskellen på din egen og Guds tid?
  • Hvad er dit næste skridt?

Bøn

Kære Gud, tak at du som Alpha og Omega er ekspert i tid. Tak, at du aldrig har travlt eller kommer for sent. Nu beder jeg om, at du vil give mig ro og modenhed til at vente på dig. Hjælp mig til at være stille, så jeg kan lytte til din stemme og kende din tid. Tak, at så er der intet i mit liv, som behøver at være forgæves. Amen

 

Må Gud rigt velsigne dig, og velkommen til gudstjeneste på søndag kl. 11:00 i huset på Ahornvej 3 i Tastrup.

På søndag får vi besøg af Tom Bedford fra Salt and Light i USA.

Kærlig hilsen
Michael Jensen