Hjælpes ad

 

Efeser-brevet 4:11-14
Kristus gav os apostle, profeter, evangelister, hyrder og lærere. Deres opgave er at træne de kristne til at udføre hver deres tjeneste, så Kristi legeme kan styrkes og udvikles, indtil vi alle når frem til enhed i troen på og forståelsen af Guds Søn, til en sådan grad af åndelig modenhed, at vi fuldt ud kan repræsentere Kristus. Målet er, at vi ikke længere skal være ustabile som en båd, der kastes hid og did af vinden, eller være som godtroende børn. Lad os ikke blive vildledt af menneskers snedige påhit og falske lærdomme.

Vi hører for tiden en del om de 5 “tjenester”, der nævnes i starten af dette stykke. De 5 er der af en grund, nemlig for at træne de kristne til at udføre hver deres tjeneste. Og det har et bestemt formål, som er at Kristi legeme kan styrkes og udvikles. Her tænkes jo på billedet af kirken som et legeme, altså en sammenhæng, hvor alle delene – hver af os! – har en særlig rolle.

Tænk, at vi alle har en rolle at spille i at styrke hinanden og vores fællesskab! Der er langt flere måder at arbejde på end de 5, der nævnes i starten. Vi har allesammen fået noget, vi skal bruge for at gøre de andre stærkere, for at styrke enheden, og for at forøge alles forståelse af, hvem Guds søn Jesus er, og hvad det betyder i vores liv.

På den måde når ikke bare du, men også dine medkristne, frem til stabilitet og modenhed i vores tro – altså når vi hjælpes ad, hver i den opgave, Gud har givet den enkelte. Gud har bestemt, at det skal være en fælles rejse. Det passer lige til hans væsen, for Gud er kærlighed (Johannes’ 1. brev 4 v8).

 

Velkommen til gudstjeneste igen på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.

Kærlig hilsen
Arne Christensen