Handle ud af tro

Hov, var det ikke emnet for sidste uges fredagsmail (som kan læses her)? Jo, men en fredagsmail må ikke blive for lang, så her kommer fortsættelsen.

Der var een, der spurgte, om de handlinger, der udspringer af vores tros-relation til Gud, har noget at gøre med Åndens frugt? Bestemt, det er en del af det:

Men det, Helligånden frembringer i os, er:
Kærlighed, glæde og fred; tålmodighed og hjælpsomhed; godhed og troskab; nænsomhed og selvbeherskelse.
Ingen lov forbyder den slags.
(Galater-brevet 5 v22-23)

De ting frembringer Helligånden i alle os, der holder sig til Gud i tro på Jesus. Han får os til at ligne Jesus mere og mere efterhånden. Det gælder også for os, hvor udgangspunktet så noget anderledes ud (for at sige det på den måde).

Men når man tænker over hvilke handlinger, der udspringer af tro på Gud, og hvilke, der ikke gør, så er der et vers, der kan gøre een lidt urolig:

Alt det, som ikke udspringer af tro, er synd.
(Romerbrevet 14 v23, i 1948-oversættelsen og tilsvarende i mange andre)

Betyder det, at vi kun bør gøre ting, som direkte har med tro på Gud at gøre? Så ville der da aldrig blive vasket op!

Som altid skal man læse sammenhængen med for at forstå, hvad der menes. Det er slutningen af et afsnit (fra vers 13 og frem), som handler om, at man kan have forskellige meninger om, hvad der er rigtigt at gøre. Hvis man gør noget, selv om man er betænkelig ved om det er rigtigt, så handler man ikke ud af tro; så er man forkert på den. I Bibelen på Hverdagsdansk er det formuleret sådan her:

Gør du noget, du mener, er forkert – ja, så er det forkert.

Men vi er nok allesammen enige om, at det ikke er forkert at vaske op – det kan vi roligt gøre. Det kan være, du gør det ud af den hjælpsomhed, Helligånden har frembragt i dig – og så er det faktisk noget, der udspringer af tro, omend lidt indirekte!

 

Velkommen til gudstjeneste igen på søndag kl. 11:00 i Kulturcentret i Taastrup, Poppel Allé nr. 12.
Det er kl. 11:00 næsten hver søndag, men den 27/10 bliver det lidt anderledes; se indbydelsen til Åben Himmel kl. 14:00 her.

Kærlig hilsen
Arne Christensen